Let’s start again.

Photo 1/365. Thursday, 1st Jan 2015.

– Let’s start again. A small project named Project Photo 365. A Photo a day maksudnya gambar perlu diambil hanya pada hari tersebut. 365 atau tiga enam lima bermaksud… adanya tiga ratus enam puluh lima hari dalam setahun. Paham? Senang kan? Try lah. Enjoy habis! Simple task je ni. Let’s do this. Nih! Benih baru telah ku semai. Membesarlah dikau! Mekarlah! Bersemilah selamanya! Haddooowwwwwww!!!

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/e96/81954599/files/2015/01/img_7751-0.jpg

I’ve made it through the year 2014!

Photo 365/365. Wednesday, 31st December 2014. Assalamu'alaikum. Feuwhhh... Guys! I've made it! Disini kita bermula... Hari ni, genaplah photo 365 aku. Yang mana sebelum ni, kiri kanan depan belakang atas bawah semua pasal photo 365. Photo 365 ni jugaklah yang menyemak dekat wall kalian. Tau tak yang updating photo everyday ni mcm makan nasik? Tau? Starting esok lusa & onwards, semua benda ni akan jadi benda utk diabadikan bersama utk aku & korang utk ingat sampai bila2. Terlalu banyak kenangan manis yang aku jumpa. Banyak giler. Awesome gile tau tak? Setiap click utk photo harian aku adalah sangat sangat bermakna. Serius. Sikit pun x tipu. Every single thing ada story dia... Maaf kalau2 dalam caption aku banyak tulis pasal bukan bukan & buat korang tersinggung. Ampun maaf dipinta.  Owh ya... banyak jugak tahun ni negara kita ditimpa musibah. Kita doakan yang terbaik di masa akan datang. Mari perbaiki lah apa yang patut. Dan... disini kita berakhir di photo 365/365. Aku ucapkan ribuan terima kasih tak terhingga kepada org2 penting dlm hati aku, kaum  keluarga dan sahabat handai yg tak pernah gagal bagi support kat aku. You know who you are.  Last skali, bila org tanya apa yg aku dpt dari project 365?. Satu benda je yg aku tau. Consistency in work progress. Bahasa lain. ISTIQAMAH.  Baiklah... Aku ambik peluang ni nak cakap panjang lebar sebab lepas ni takde dah posting mcm ni.  Aku doakan kalian selamat maju jaya dan semoga kita semua berada dibawah lindunganNYA.  Dengan ini, aku mengumumkan..berakhirnya episod Curbie's Photo 365 A photo A day. Nanti ada masa aku print semua photo 365 tahun 2014 & aku tampal kat dinding studio. I'll share with u guys 1 day. Susah nak lepas saat saat macam ni. Sangat susah. Kenanglah daku dalam doamu. Ambikkkk mung!!! Kalau ada sumur diladang,  Boleh saya menumpang mandi,  Kalau ada umur yang panjang, Insyaallah kita dapat berjumpa lagi. Disini, aku nak mintak izin utk berlalu pergi.  Okay, now... I have to let you go 2014. I enjoyed you so much! Farewell!!! 2015...i know it's going to be tough year ahead. But then, please be kind to me. Happy New Year 2015 guys! Yang Ikhlas, Curbie. 31st Dec 2014. Day 365 out of 365. Wassalam.
Photo 365/365. Wednesday, 31st December 2014.
Assalamu’alaikum.
Feuwhhh… Guys! I’ve made it!
Disini kita bermula… Hari ni, genaplah photo 365 aku. Yang mana sebelum ni, kiri kanan depan belakang atas bawah semua pasal photo 365. Photo 365 ni jugaklah yang menyemak dekat wall kalian. Tau tak yang updating photo everyday ni mcm makan nasik? Tau? Starting esok lusa & onwards, semua benda ni akan jadi benda utk diabadikan bersama utk aku & korang utk ingat sampai bila2. Terlalu banyak kenangan manis yang aku jumpa. Banyak giler. Awesome gile tau tak? Setiap click utk photo harian aku adalah sangat sangat bermakna. Serius. Sikit pun x tipu. Every single thing ada story dia… Maaf kalau2 dalam caption aku banyak tulis pasal bukan bukan & buat korang tersinggung. Ampun maaf dipinta.
Owh ya… banyak jugak tahun ni negara kita ditimpa musibah. Kita doakan yang terbaik di masa akan datang. Mari perbaiki lah apa yang patut.
Dan…
disini kita berakhir di photo 365/365. Aku ucapkan ribuan terima kasih tak terhingga kepada org2 penting dlm hati aku, kaum keluarga dan sahabat handai yg tak pernah gagal bagi support kat aku. You know who you are.
Last skali, bila org tanya apa yg aku dpt dari project 365?. Satu benda je yg aku tau. Consistency in work progress. Bahasa lain. ISTIQAMAH.
Baiklah… Aku ambik peluang ni nak cakap panjang lebar sebab lepas ni takde dah posting mcm ni.
Aku doakan kalian selamat maju jaya dan semoga kita semua berada dibawah lindunganNYA.
Dengan ini, aku mengumumkan..berakhirnya episod Curbie’s Photo 365 A photo A day. Nanti ada masa aku print semua photo 365 tahun 2014 & aku tampal kat dinding studio. I’ll share with u guys 1 day. Susah nak lepas saat saat macam ni. Sangat susah. Kenanglah daku dalam doamu. Ambikkkk mung!!!
Kalau ada sumur diladang,
Boleh saya menumpang mandi,
Kalau ada umur yang panjang,
Insyaallah kita dapat berjumpa lagi.
Disini, aku nak mintak izin utk berlalu pergi.
Okay, now… I have to let you go 2014. I enjoyed you so much! Farewell!!!
2015…i know it’s going to be tough year ahead. But then, please be kind to me.
Happy New Year 2015 guys!
Yang Ikhlas,
Curbie.
31st Dec 2014. Day 365 out of 365. Wassalam.